Zápas kola (8. kolo)

logo Bobří Bandavs.logo Delfáci

Pred posledným kolom som vám dal možnosť si vybrať zápas kola. Vybrali ste si ten medzi Bobří Bandou a Delfákmi. A podľa mňa to bola skvelá voľba. Už ich predchádzajúce vzájomné zápasy naznačovali, že to bude veľmi emotívny a napínavý zápas. Minulú sezónu síce všetky 4 vzájomné zápasy vyhrali Delfáci, ale minimálne 2 zápasy boli viac než vyrovnané, pričom jeden rozhodli až samostané nájazdy.

Tento rok sa v základnej časti ligy stretli len druhýkrát. Ich prvý vzájomný tohtosezónny zápas vyhrali tesne Bobří Banda. Aj tento zápas začali lepšie domáci hráči Bobří Bandy a hneď v druhej minúte sa ujali vedenia po góle ich najlepšieho strelca Mareka Marka. Delfáci sa tento raz rozbiehali trošku pomalšie, no po ďaľších 2 minútach sa im podarilo vyrovnať po typickej strele Lehockého. Úvodné oťukávanie sa skončilo v siedmej minúte prvej tretiny. Vtedy sa opäť presadil Marko. Tak ako pri prvom góle aj teraz mu asistoval Sucharda. Paradoxne ale tento gól naštartoval skôr hostí, ktorí sa do svojho súpera zahryzli a postupne preberali opraty zápasu. Zhruba pol minúty im trvalo kým vyrovnali a o ďaľšiu minútu sa dostali prvýkrát do vedenia po druhom góle Lehockého. O ďaľších 23 sekúnd zvyšil na 2:4 Srna a skóre prvej tretiny uzavrel najlepší strelec hostí - Kollár. Delfáci tak po veľmi dobrom výkone v prvej tretine vyhrávali 2:5.

Druhá tretina začala tak, ako skončila tá prvá. Delfáci kontrolovali priebeh a domáci sa márne snažili kontrovať. Po 4 minútach sa opäť presadili hostia a strelcom nebol nik iný ako Lehocký. Týmto gólom dosiahol svoj hattrick. V tom čase by si na Bobří Bandu nevsadila už asi ani Bia :-D Domáci pôsobili bezradne, aj keď sa snažili. Hostia naopak hrali v pohode a vyzeralo to že si zápas už v jeho polovici s prehľadom kontrolujú. O niečo vyše minúty sa však domácim konečne podarilo streliť gól po spolupráci Mareka Marka a Romana Kvočku, keď sa presadil druhý menovaný. A ešte do druhej prestávky znížili domáci na rozdiel 2 gólov po zásaho Mateja Kvočku.

Do poslednej tretiny nabehli domáci s odhodlaním pobiť sa o výsledok. Delfáci si zase chceli minimálne udržať náskok. Ich plány však hneď na začiatku tretiny naštrbil Marko a aj on trelil svoj tretí gól. To už ale nervy oboch tímov pracovali na plný plyn a hra sa pritvrdila až na hranicu férovosti. Nervy si nakoniec neudržali na uzde obaja trojgólový strelci a po vzájomnej potýčke ich poslal rozhodca si schladiť hlavy na tresnú lavicu. Menej hráčov v poli vyhovovalo viac domácim, ktorých kombinačná hra slávila úspech po 20 sekundách. Delfáci stratili nielen svoj náskok ale hlavne pevnú pôdu pod nohami. Nič im nevychádzalo a keď sa aj dostali k strelám, tak ich domáci vynikajúco a obetavo blokovali. Dokonalý obrat v zápase nastal v 25. minúte keď Ivan Štarke peknou strelou upravil na 7:6. So skóre sa otočila aj pohoda na hráčoch. Delfáci zostali v kŕči a domácim naopak narástli krídla, ako keby cez prestávku vypili za cisternu nápoja s červeným býkom. Kombinovali a boli čoraz nebezpečnejší kým hostia sa len snažili brániť ich útokom. To sa im darilo až do 28. minúty. Potom sa ale trikrát v rozpätí 55 sekúnd postupne presadili 2x Sucharda a svoj štvrtý gól strelil Marko. Skóre sa už viac nezmenilo a tak Bobří Banda získala v tejto sezóne druhýkrát skalp Delfákov.

Bobří Banda vs. Delfáci
created by Romy ..:: 2015 ::..