FINÁLE PLAY OFF 2016

Majster 2015/2016
Levická florbalová liga má po 2 ročníkoch nového majstra! Sú ním Delfáci, ktorým stačili dva zápasy a bez zaváhania porazili dvojnásobného majstra – Dobre no.
V sobotu, 9.apríla, mala LFL svoj veľký finálový deň. Nastúpili proti sebe hráči tímu Dobre no, ktorí v základnej časti skončili suverénne na 1.priečke, keď zo 14 zápasov prehrali len jeden a jeden zápas prehrali po predĺžení a tím Delfáci, ktorý po základnej časti obsadil 2.priečku, takisto so skvelým výkonom, len so 4 prehrami. I keď dvojnásobný majster bol považovaný za papierového favorita, nikto si nedovolil delfínov podceniť.
V prvom zápase už po 22 sekundách otvorila skóre opora tímu – Tadeáš Fazekaš a domáci sa mohli tešiť z vedenia. Na vyrovnávajúci gól sme museli čakať dlhšie, no nakoniec prišiel v polovici 1.tretiny z Hokejky rýchleho Martina Srnu, ktorý tak naštartoval svojich hráčov a tí v 1.tretine vsietili ešte dva góly. Necelé 2 minúty pred koncom tretiny ešte rozdiel znížil Jakub Fazekaš, keď svojou silnou strelou z rozohrávky prekvapil nepripraveného brankára. 2.tretina bola veľmi vyrovnaná a góly padali ako na jednej, tak aj na druhej strane, avšak v poslednej tretine napriek neuveriteľnému fanklubu domácich už hostia nenechali priestor majstrom a nastrieľali im 4 góly. Minútu pred koncom zápasu ešte domáci skóre znížili, no nestačilo to a zápas skončil víťazne pre Delfákov, ktorí tak boli k titulu majstra LFL o krok bližšie. Dobre no – Delfáci 5:10
I keď v druhom zápase domáci, tentoraz Delfáci, otvorili skóre hneď na začiatku, opäť zásluhou Martina Srnu, zápas bol pomalší a oba tímy sa snažili vymyslieť správnu taktiku na súpera. Tá však viac hrala v prospech Delfákov, ktorí koncom 1.tretiny zvýšili skóre na 2:0 zásluhou druhého najlepšieho strelca základnej časti LFL – Petra Kollára. Keď na začiatku 2.tretiny domáci pridali ešte jeden gól, vyzeralo to, že tímu Dobre no sa rozplýva sen o treťom titule, avšak troma gólmi v rade vyrovnali skóre na 3:3 a boj začínal odznova. Po jednom góle pridali ešte oba tímy a tretinu ukončili za stavu remízy. Tak nás čakala napínavá posledná tretina, v ktorej však jednoznačne dominovali domáci a strelením troch gólov si zabezpečili po prvýkrát titul majstra LFL v ročníku 2015/2016 a prevzali si putovný pohár. Delfáci – Dobre no 7:4 Delfáci

Súboj o 3. miesto

Zaujímavý bol aj boj o 3.miesto, kde sa stretli tímy Zlomené Hokejky, ktorým sa podarilo po prvýkrát prebojovať do play-off a tím Bobří banda, ktorý tak ako každú sezónu, aj túto podal skvelé výkony. Zápasy boli veľmi vyrovnané, o čom hovoria aj ich výsledky. V prvom zápase šťastie prialo viac Bobrom, ktorí vyhrali 11:9. Druhý zápas Hokejky zabojovali a svojím pekným výkonom posunuli boj o bronz do 3.zápasu. V poslednom zápase bol stav po druhej tretine vyrovnaný, 2:2. I keď Bobri viedli 7:3 a vyzeralo to, že kov majú pevne vo svojich rukách, hostia sa ešte nevzdávali a v poslednej tretine vyrovnali stav zápasu na 7:7. Boj bol preto veľmi napínavý a rozhodnúť mohol každý okamih. Domácich kľúčový hráč však nedal dlho čakať na odpoveď a za 20 sekúnd hosťom vsietil dva góly. Ani tie však hostí neodradili a rýchlo na ne odpovedali rovnako dvoma gólmi. Zlomené Hokejky Chybu v obrane domácich ale 3 minúty pred koncom zápasu potrestala posila Hokejok – Rastislav Mištík, ktorý otočil skóre v prospech hostí. O necelú minútu na to pridal ešte jeden a Hokejky sa už-už tešili z bronzu, keď 33 sekúnd pred koncom stlmil radosť hostí vynikajúci Ivan Štarke a znížil stav na rozdiel jedného gólu. Pár sekúnd pred koncom zápasu si ešte Štarke vybojoval príležitosť na posunutie domácich do predĺženia, dostal sa sám pred bránu, kde bol však faulovaný a malo nasledovať trestné strieľanie, no rozhodca zaváhal a definitívne tým položil šance Bobrov bojovať ďalej o bronz, a tak sa z bronzu po prvýkrát tešili po skvelom výkone Zlomené Hokejky.

MVP - Dávid Depeš Bobří banda – Zlomené Hokejky 11:9
Zlomené Hokejky – Bobří banda 9:4
Bobří banda – Zlomené Hokejky 10:11

MVP

LFL ešte udelila špeciálnu cenu – MVP (Most valuable player), ktorú udelila brankárovi Delfákov – Dávidovi Depešovi, ktorý svojím perfektným výkonom počas celého play-off prispel delfínom k titulu. Sezóna LFL sa teda skončila a organizátori už teraz pripravujú základy k ďalšiemu ročníku. Ďakujeme všetkým tohtoročným tímom a skvelým fanúšikom. Dúfame, že o rok sa znova stretneme a rozšírime ligu aj o nové tímy.

<10.4.2016>Bia Zsigmondová
created by Romy ..:: 2016 ::..