REVIEW 5.KOLA 2017/2018

Po sviatočnej prestávke sa odohralo v poradí 5. kolo Levickej Florbalovej Ligy, po ktorom sa priebežné poradie a postupové šance do play-off poriadne zamotali. Uvidíme, ako sa tímom bude dariť v najbližšom kole – 27. januára 2018. Poďme sa pozrieť na výsledky 5. kola.

5. kolo 17/18

V 1. zápase kola proti sebe nastúpili odvekí rivali – B4 a Dobre no. Hneď po uplynutí úvodných 21 sekúnd bolo počuť radosť domácich po vydarenej akcii M. Murína. Hostí to síce prekvapilo, ale na odpoveď nenechali dlho čakať a v polovici 1. tretiny pridali 2 rýchle góly v podaní I. Marfoldiho a R. Šajbena. Domácich to neodradilo a stav vyrovnali na 2:2, avšak koniec tretiny vôbec nezvládli a 4 sekundy pred koncom inkasovali od I. Marfoldiho 3. gól. Do 2. tretiny nastúpili oba tímy s rozvahou a boli sme svedkami iba gólu domácich, ktorým R. Patay vyrovnal stav na 3:3. Tretia tretina bola plná pekných akcií a nepremenených šancí oboch tímov, avšak navrch mali tentoraz Dobre no, ktorí po 2 strelených góloch zápas ukončili a odniesli si do priebežného poradia cenné 3 body.
B4 – Dobre no 3:5

2. zápas patril Delfákom a Danfossu Red Stars. Keďže Danfossáci prišli v zredukovanom počte, očakávalo sa, že ich nasadenie do hry bude menej výrazné a potvrdilo sa to aj v 1. tretine, počas ktorej skórovali len domáci zásluhou Palondera st. V 2. tretine sa však hostia nečakane nakopli a vsietili až 4 góly v priebehu 2 minút, čím si vytvorili pohodlný 3-gólový náskok. Ten ale netrval dlho a koncom 2. tretiny ešte úradovali domáci 2 gólmi v podaní J. Kušnierika a ostrostrelca P. Kollára. V 3. tretine sa na vytrvalosti domácich nič nezmenilo a pridali ďalšie 2 góly. Necelé 4 minúty pred koncom však museli poslať hráča na trestnú lavicu, čo po pár sekundách využil M. Lehocký, ktorý vyrovnal na 5:5 a zápas tak zdramatizoval. Domácim to ale chuť po víťazstve nezobralo a po pár nepremenených šanciach sa im podarilo 2 minúty pred koncom prevziať kontrolu nad zápasom, ale aj to len na chvíľu, pretože vzápätí na to hostia vďaka M. Holečkovi vyrovnali na 6:6. Už to vyzeralo, že sa rozhodne až v samostatných nájazdoch, keď 1:09 pred koncom vsietil J. Šutý 7. gól Delfákov, čím pre nich vybojoval 3 body.
Delfáci – Danfoss Red Stars 7:6

V 3. zápase proti sebe nastúpili opäť ako domáci B4, tentoraz proti Da bum tss. Da bum túto sezónu neustále prekvapujú, a tak sa hneď od začiatku črtal napínavý zápas. Ten po 10 sekundách opäť otvorili B4 zásluhou M. Kvočku. Da bum ale o pár sekúnd vyrovnali gólom J. Nichtu. B4 však súperovi nedali priestor na radosť, keď len o 3 sekundy na to zareagoval presnou strelou R. Patay, ktorý tak znova poslal B4 do vedenia. Hostia sa ale odstaviť nenechali a koncom 1. tretiny strelili ešte 2 góly. Rýchle góly hráčom B4 v úvode tretín mimoriadne vychádzali, keď začiatkom tej druhej im na skórovanie stačilo len 11 sekúnd. Hostia sa však prekvapivo nevzdávali a vďaka gólom P. Frascha a J. Laceka si po konci 2. tretiny držali náskok 2 gólov. Ten ešte v 3. tretine zvýšili o ďalšie 2 góly a zápas po množstve nevyužitých šancí zo strany B4 a ich slabej koncentrácii dotiahli Da bum do víťazného konca.
B4 – Da bum tss 3:7

Nasledujúci zápas odohrali Delfáci proti ZSNS. Prvá tretina bola z oboch strán opatrná a videli sme v nej iba 2 góly v podaní P. Kollára a Palondera st. ZSNS gólovo zasiahli až na začiatku 2. tretiny zásluhou kapitána S. Haszicsa. Najlepší strelec ligy - P. Kollár - však o chvíľu na to odpovedal samostatnou akciou. Následne však rozhodcovia poslali T. Beláka na trestnú lavicu za hru v bránkovisku a nasledovalo aj trestné strieľanie, ktoré však Kollár nepremenil. To ale vynahradil Palonder st., ktorý využil početnú prevahu domácich a po peknej nahrávke I. Kušnierika upravil stav zápasu na 3:1, neskôr D. Macák na 4:1, čo sa už nepáčilo hosťom, a tak stav tesne pred koncom 2. tretiny ešte znížili na 4:2. V 3. tretine sa im podarilo streliť už iba 1 gól v podaní T. Szalmu, naopak, domáci predviedli ešte 5 presných zásahov, čím hráčom ZSNS nedali viac šancu do zápasu zasiahnuť.
Delfáci – ZSNS 9:3

Predposledný zápas 5. kola sme boli svedkami napínavej hry v podaní Dobre no a Danfoss Red Stars. Domáci 1. tretinu držali viac-menej pevne vo svojich rukách, čo potvrdili aj ich 2 rýchle góly. Koncom 1. tretiny síce Danfoss znížili na 2:1, avšak začiatok 2. tretiny hral opäť v prospech Dobre no, ktorí po chvíli držali znovu 2-gólový rozdiel. Už to vyzeralo, že zápas sa začne pomaly lámať, ale vzápätí prišli 2 góly hostí v podaní J. Vranu a M. Holečku, po ktorých oba tímy začínali opäť od začiatku. I keď domáci sa nenechali zahanbiť a zásluhou koncentrovanej hry R. Šajbena pár minút pred koncom zápasu už opäť viedli, tentokrát im to však nestačilo. Danfossáci zabojovali a gólmi M. Holečku a R. Molnára sa postarali o tesnú druhú prehru majstrov v tejto sezóne.
Dobre no – Danfoss Red Stars 4:5

5. kolo uzatvoril zápas medzi ZSNS a Da bum tss. Prvá tretina bola pomerne lenivá zo strán oboch tímov, a tak sme na jej konci videli len jeden gól, o ktorý sa pričinil K. Mok. Na konci 2. tretiny už Da bum viedli 3:1, keď si zápas skomplikovali 2 vylúčeniami za sebou. Tie domáci využili a 3 minúty pred koncom zápasu bol stav nerozhodný 4:4. Da bum sa však, ako sa to od nich aj očakávalo, rýchlo vzchopili a štyrmi presnými zásahmi ZSNS definitívne deklasovali. Sekundu pred koncom zápasu mal možnosť ešte hráč ZSNS - L. Zbihlej stav kozmeticky upraviť, trestné strieľanie za hru hostí v bránkovisku však nepremenil, a tak zápas skončil v pomere 4:8.
ZSNS – Da bum tss 4:8

Hodnotenie tímov:
Danfoss Red Stars: Danfoss potvrdili svoju skvelú formu a fakt, že aj v okresanej zostave dokážu zahrať pekný výsledok. Odniesli si najcennejšie 3 body víťazstvom nad majstrom, ktorému tak pomaly ale isto začínajú dýchať na krk.
Dobre no: I keď sú bývalými majstrami, túto sezónu z ich strany pozorujeme síce pekné, ale menej stabilné výsledky a akúsi hernú nepohodu. Čakajú ich ešte ťažkí súperi a uvidíme, či sa im podarí dostať sa do play-off, ako každú sezónu, z 1. miesta.
Delfáci: Vyzerá, že uprostred sezóny chytili druhý dych a od 1. miesta tabuľky ich delia už iba 3 body. Ich veľkou posilou je aktuálne najlepší strelec ligy – P. Kollár, ktorý za toto kolo nazbieral až 7 bodov.
Da bum tss: Každým kolom podávajú lepšie a lepšie výkony, z posledných miest sa posunuli vyššie a momentálne si delia 4.-5. miesto s B4. Uvidíme, čo im prinesú ďalšie kolá, v ktorých ich čakajú ešte ťažkí súperi.
B4: Za posledné 2 kolá padli z priebežného 2. miesta tabuľky na 4.-5. miesto. Badať u nich veľkú krízu. Ak chcú tento rok zabojovať o kovy, budú sa musieť vzchopiť a nazbierať stratené body.
ZSNS: ZSNS ako jediný tím stále čakajú na „svoj deň“. Ich výkony síce nie sú zlé, ale stále nestačia na to, aby zamiešali karty v postupových pozíciách.
<21.1.2018 leviceonine.sk>Roman Kvočka
created by Romy ..:: 2018 ::..