NA SLOVÍČKO, PÁN KAPITÁN

ARCH ENEMIES

Za ARCH ENEMIES sme vyspovedali Romana Kubicu:

  1. Prečo ste sa prihlásili do ligy a aké sú vaše ambície pred jej začiatkom?
  2. Myslím, že liga má pomerne vysokú úroveň vzhľadom na fakt, že je to len lokálna a neoficiálna florbalová súťaž. S myšlienkou založiť nový tím som sa pohrával ešte v priebehu minulej sezóny a po tom, ako sa nám podarilo vyhrať titul, bolo moje rozhodnutie definitívne. Hlavný dôvod bol, aby sa liga stala atraktívnejšou, lebo myslím, že zúčastnených tímov by malo byť minimálne osem. Cieľom nášho tímu je účasť v PLAY-OFF, čo sa nám vzhľadom na nový formát hry vlastne už teraz podarilo splniť, takže v premiérovej sezóne si chalani zahrajú nielen základnú časť, ale hlavne vyraďovaciu, čo považujem za veľmi dôležité.
  3. Aké sú silné stránky vášho tímu?
  4. Postupom času zistíme, v čom je naša najväčšia sila, no tím je veľmi mladý a je nás pomerne veľa. Chalani sa snažia hrávať minimálne dvakrát do týždňa, dokonca aj v lete. Vzhľadom na ich vek by to mala byť rýchlosť a kondícia, no či to bude naozaj tak, ukážu až samotné zápasy.
  5. A čo tie slabé?
  6. Určite na začiatku nebudeme disponovať talentovanými strelcami ako sú R. Mištík a M. Holečka, s ktorými bola radosť hrať a vďaka ich schopnostiam a skúsenostiam sme zvládali rozhodujúce momenty. V ťažkých fázach zápasu dokázali otočiť vývoj hry, čo viedlo aj k zisku posledného titulu. To je jedna z dôležitých vecí, ktorá si vyžaduje určitý čas, kým sa prejavia a vychovajú takíto hráči. Dôležité je, aby na začiatku chalani chodili pravidelne na ligové zápasy, aby sa mohli postupne zohrať vo formáciách. Sám som zvedavý, ako sa nám to podarí a dúfam, že bude tých absencií čo najmenej.
  7. Ako dlho spolu hrávate?
  8. Spolu sme si zatiaľ zahrali len párkrát, trénujem totiž v Tlmačoch s inou partiou. No chalani hrávajú od roku 2013. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som si vybral pre svoj tím ich. Bola by škoda, keby sa niekto, kto sa florbalu venuje tak dlho a intenzívne, nehral žiadnu súťaž.
  9. Kto by mal byť lídrom vášho tímu a prečo?
  10. Z Danfoss Red Stars so mnou odišiel ešte P. Škriniar, ktorý bude kapitánom tímu. Chcel som mať kapitána, ktorý má na to vek, skúsenosti a bude vedieť chalanov usmerniť.
  11. Aký je priemerný vek vo vašom tíme?
  12. Ak rátam aj seba a P. Škriniara, je to 19,5 roka. Bavíme sa skutočne o mladých chalanoch, preto vidím perspektívu hlavne do budúcnosti.
  13. Ako ste sa dostali k vášmu názvu?
  14. Celý koncept tímu som mal premyslený od prvej chvíle, kedy som začal rozmýšľať o jeho založení. Názov je odvodený od švédskej death metalovej kapely ARCH ENEMY. Keďže nás je viac, tak sa názov upravil na ARCH ENEMIES.
  15. Čo hovoríte na vylosovanú skupinu a ako si v nej veríte?
  16. Je nám jedno, s kým budeme hrať. Hlavne si chceme zahrať s každým tímom minimálne raz. Čo sa týka našej skupiny, súperov, s výnimkou jedného tímu, vôbec nepoznám a ak sa bavíme o ostatných chalanoch, pre nich bude každý súper neznámou. Necháme sa prekvapiť.
Zajtra vám prinesieme posledný rozhovor s nováčikom, a to s Ricardom Bolemantom, kapitánom Šahy Flamingos. :)
created by Romy ..:: 2018 ::..